Jump to content

A boldogság titka? Bizonyítottan a zöldségben rejlik

2016. 07. 15. 15:42

Az unásig ismételgetett frázis most tudományos tartalommal bővült, ugyanis a Warwick Egyetem kutatói arra jöttek rá, hogy napi nyolc adag zöldségtől biológiailag növekszik az életelégedettség, és a kiegyensúlyozottság érzet.

A friss vizsgálat szerint a zöldség és gyümölcsfogyasztás előbb fejti ki kedélyjavító hatását, mint egészségserkentő mivoltát.

A Warwick Egyetem által készített felmérés során 12 000 önkéntest vontak be, akiket két csoportra osztottak. Az egyik csoport napi rendszerességgel nyolcszor evett zöldséget, gyümölcsöt, míg a másik csoport tagjai nem. A kutatás peridusa során pszichológiai tesztet töltettek ki az összes résztvevővel, majd annak befejezte után is. Az eredmények arról számoltak be, hogy az a csoport, amelyik napi nyolc alkalommal evett valamilyen zöldséget vagy gyümölcsöt sokkal elégedettebbnek és boldogabban érezte magát, mint azok, akik naponta kevesebbszer faltak zöldet.

„Az egészséges életmód pszichológiai szinten is kifizetődik”- mondta Dr. Redzo Mujcic a Queensland Egyetem kutatója, aki szintén bekapcsolódtak a megfigyelésbe. „Talán ez a tudományos eredmény meggyőzi az embereket a zöldség és gyümölcsfogyasztás szükségességéről.”

A dolog hátterében az ételek antioxidáns tartalma állhat, ami kedélyjavító és egészségmegőrző hatással bír, és legmagasabb koncentrátumban, a zöldségekben és gyümölcsökben fordulnak elő.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Fotó: pixabay.com Forrás: biokalauz.hu)