Jump to content

Készíts házilag hummuszt, egyszerűen!

2018. 08. 08. 16:05

A humusz első hangzásra kicsit távol-keletiesen hangzik, és sokan bizalmatlankodnak az étellel kapcsolatban, viszont az első megkóstolás után garantáltan a kedvenceddé válik.

Elkészítéséhez nem kell sok minden, és pluszban még egészséges és laktató is.

Hozzávalók

- 50 dkg főtt csicseriborsó (konzerv is lehet)
- 2 citrom,
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál tahini (szezámkrém)
- só, bors

Elkészítése

A konzervet kibontjuk, lábasba öntjük a tartalmát, a lével együtt. Felforraljuk. Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a fokhagymát, kifacsarjuk a citromok levét. Amikor a csicseriborsó forr, lehúzzuk a tűzről, leszűrjük, a levét félretesszük.

A csicsriborsót a fokhagymával robotgéppel krémesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a citrom levét, az olívaolajat, a tahinit. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább fűszerezhetjük. Amikor ezzel kész vagyunk, a félretett főzőléből apránként hozzákeverünk annyit, hogy kissé folyós legyen a krém. (Később majd megszilárdul!) 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt tényérra szedünk belőle, kis mélyedést nyomunk a közepébe, és kevés olívaolajat öntünk rá. Pitával vagy kenyérrel mártogatjuk.

(Forrás: biokalauz.co.hu;mindmegette.hu | Kép: pixabay.com)