Jump to content

Lágy tojás kenyérben sütve, az igazi gourmet reggeli

2017. 01. 05. 09:05

Rántotta, tükörtojás, lágy tojás. Egy idő után a tojás összes változatra lá lehet unni, ám egy kis újítással megörvendeztetheti ízlelőbimbóit, úgy hogy a tojásról sem kell lemondani.

Az elkészítése nem igényel sok időt, és nagyjából annyi előkészület kell hozzá, mint egy kiadós hagymás, sonkás, sajtos rántotta elkészítéséhez.

Első lépésként ki kell nyújtani egy kis kenyeret (furán hangzik, de ezt legegyszerűbben víz hozzáadásával lehet megtenni), majd ezt követően megvajazni azt, és beletömködni egy süthető hőálló tálkába (ha nincs muffin sütőbe). Az utolsó lépésként öntse bele a feltört tojást, locsolja meg egy kis tejszínnel, sózzuk és borsozzuk, aztán mehet is a sütőbe. Extraként egy is sajttal fel lehet dobni, petrezselyem díszítéssel.

Az eredmény egyszerűen fantasztikus! Ez a lágy tojás teljes újra értelmezése.
A hozzávalók:

- tojás
- kenyér
- tejszín
- opcionális: sajt
- sütés után díszítésnek petrezselyem.

Elkészítése:

Vágjuk le a kenyér széleit, majd nyújtsuk ki, kenjük meg vajjal, tegyük a süthető formába, öntsük bele a nyers tojást, adjunk hozzá pár kanál tejszínt, majd tegyük a sütőbe. A sütőt melegítsük elő 200 C fokra, és süssük kb. 10-12 percig.
Segítségként itt egy videó is.



További érdekességekért, bátran keresd fel a Biokalauz Facebook oldalát!

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)