Jump to content

Vegán diétával a betegségek ellen

2015. 03. 03. 12:30

Egy amerikai édesanya hosszas éveken át harcolt kislánya egészségéért. A kislánynak súlyos ekcémás fertőzése volt. Orvosi javaslatra az anyuka elsőként a tehéntejet vonta ki az étrendből és felváltotta kecsketejjel. Ez az egyszerű lépés gyökeres változást idézett elő, meglepő, hogy a tej miket produkál a kicsiknél.

Tudományos kísérletek bizonyítják, hogy a tehéntej a kisgyermekek 20%-nál olyan allergiás reakciót eredményez, melynek bőrön látható tünetei vannak. Ezt gyakran szteroid tartalmú krémekkel próbálták orvosolni, de a szteroidos krém azonban a sejtekbe bejut, és megbontja a azok védekezőképességét, így az egyén fogékony lesz más betegségekre is. A krémes kezelés a probléma gyökerét nem orvosolja, csak ideiglenesen nyújt megoldást, ezzel többet ártva a szervezetnek, mint amennyit haszna valóban van.

A bevezetőben említett kislányt, ekcémája mellett, candida és különféle paraziták is megtámadták a legyengült szervezetét. Súlyveszteséget, étvágytalanságot eredményezvén.

Elsőként elvonták az étrendből a húst, cukrot és a tejet, de ez sem bizonyult hosszú távon megoldásnak. Ekkor javasolták nekik a vegán étrend diétát. A vegán étrend jelentése, hogy a szervezetünkbe, csak nyersen juttatjuk be a tisztán növényi eredetű ételeket.

Az édesanya egy 10 napos banánkúrának vetette alá a gyermekét és önmagát, majd magas vitamintartalmú zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztottak. Kiegészítésként diót, avokádót, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag olajos magvakat fogyasztottak.

A vegán étrend következtében 6 hónap után a kislány bőre kitisztult. Egy 2006-os tanulmányban a Nutrition Reviews-ban Bernard és Berkow is alátámasztotta a vegán diéta sikerességét. Továbbá azt is megállapították, hogy az ezen étrendet követők körében alacsonyabb a magas vérnyomás, a szív és cukorbetegségben szenvedők aránya.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://image.motortrend.com/)