Jump to content

Íme 3 remek természetes fájdalomcsillapító, a legmakacsabb fájdalmakra

2018. 01. 29. 17:05

A fejfájásra hajlamosak tudják mennyire meg tudja keseríteni a mindennapokat a múlni nem akaró fájdalom. Egy idő után pedig –egy kis barokkos túlzással – már a gyógyszertúladagolás is valós problémává nőheti ki magát. Mit tegyél, ha nem akarsz több pirulát, de a fájdalomtól is megszabadulnál?

A természetes fájdalomcsillapítók sajnos elvesztették renoméjukat, pedig sokszor hatékonyabbak, mint a különböző tabletták. Mégis sokan azért voksolnak mellettük, mert hirtelen enyhülést hoznak a kellemetlen fájásokra.

Magnézium

A magnéziumhiány számos tünetet produkál.  Első sorban migrén, fejfájás gyötörheti az illetőt, de gyakran előfordul magas vérnyomás, szapora szívverés, izomgörcs, és remegés is. Rosszabb esetben depresszió, zavartság, szorongás is felléphet. Az oka ezeknek a tüneteknek az, hogy a magnézium hiányában az izomműködés, és az idegrendszer kibillen egyensúlyából. A hiány okozta görcs és izommegfeszülés kihat a test minden részére. Ebből fakadóan könnyen kialakulhat migrén, vagy szapora szívverés is.

A rossz életmód és az állandó stressz sokszor fájdalom formájában koncentrálódik. Ebből fakadóan, igenis meg lehet előzni a nem öröklött tényezőkből fakadó fejfájások bármely típusát, ha az ember odafigyel arra, hogy mit eszik, és mennyit mozog.

Táplálkozás

Ha már az evésnél tartunk. Bizonyos tápanyagok fejfájást produkálhatnak. A fájdalomra hajlamosak épp ezért kerüljék a barna sört, a csoki és a vörösbort is. Helyettük az antioxidánsban gazdag ételek kerüljenek fókuszba, mert azok csökkentik a szervezetben kialakuló, fejfájást okozó görcsöket.

Víz

Inni, inni, inni és inni. Nem lehet elégszer hangsúlyozni. A dehidratáltság sok esetben okoz fejfájást. Ugyanis, ha a szervezetben nincs megfelelő mennyiségű folyadék, akkor a véráramlás csökken, amivel párhuzamosan a véroxigénszint is. Ennek következtében az agyhoz és a főbb szervekhez kevesebb oxigén jut, így szintén fejfájás alakulhat ki.

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)