Jump to content

A becsapódó meteorrajok betegségeket hordoznak?

2017. 02. 11. 09:05

Ez az elképzelés minden egyes világjárvány kezdetén felröppent, de vajon lehet némi igazságalapja?

Azok, akik e teória hívői, leginkább azzal indokolják állításuk igazát, hogy amikor 65 millió évvel ezelőtt a Yucatán-félszigetnél egy nagyjából tíz kilométer átmérőjű kisbolygó becsapódott a Fölbe, akkor a dinoszauruszok villámgyorsasággal kihaltak. De, azt az apró tényt nem szabad elfelejteni, hogy röpke pár száz évre eltűnt a Nap a porfelhőben, ami nagyban megnehezítette a dolgokat.

Akik viszont, még ezt a tudományosan bizonyítható állítást sem fogadják el – legalábbis látszólag – azok gyakran azzal érvelnek, hogy az 1900-as évek közepétől számos aszteroida, meteor, fellőtt, tudományos célból begyűjtött minta került a Földre. Ezek legtöbbjét –amelyek nem égtek el a légkörben - megvizsgálták, begyűjtötték, majd közölték az eredményeket, amelyek megnyugtatták a köztudatod, ám a mostanában újra témába kerülő Snowden ügy kapcsán, megkérdőjeleződött ezen tájékoztatások hitelessége.

Ugyanis az akták szerint az USA egy tucat földönkívülit tart fogva/a tetemét tárolja különböző katonai bázisokon. Ha ez valóban így lenne, akkor ki tudja, hogy mi a helyzet a meteorokat illetően. Hiszen nincs mindenre magyarázat, és a jelen tudomány sem képes arra, hogy mindent felismerjen és azonosítson. Ki tudja, hogy a becsapódott anyagok hány százalékát azonosították, és mennyi hullott olyan területre, amikről fogalmunk sincs. Csak úgy, mint a biológiailag káros anyagok, a tartalmuk beszivároghat a talajban, onnan a vízbe, majd a levegőbe, aztán ki tudja?


További érdekességekért, bátran keresd fel a Biokalauz Facebook oldalát!

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: staticflickr.com)