Jump to content

Brutális képek az erdőirtásról

2014. 12. 12. 16:00

Ezek a hátborzongató és morbid képek az erdőirtás és az ott élő állatvilág kapcsolatára hívják fel a figyelmet, egyedi, és olykor kicsit hektikus módon. Az alkotások elsőre felkavarhatják az embert, de ez a cél, a csupasz igazság.

Az erdőirtás láthatatlan áldozataira irányítja a figyelmet, a világsajtót bejárt képsorozat. A kivágott fákon szereplő lefejezett állatok szimbólumai egy elvesztett életnek, hiszen a módszeres esőerdőirtás során, nem csak a flóra, hanem a fauna is elpusztul.

A képek a Sanctuary Asia nevű India legnagyobb környezetvédelmi hírlapjában kerültek bemutatásra. A megalkotásuk pedig Ganesh Prasad az Acharya kreatív és művészeti igazgatójának, valamint Kaushik Katty Roy szövegíró munkásságának köszönhető.

A képek szlogene: „Amikor már a fák elfogynak, a vadon élő állatok is”. A lényege az egész képsorozatnak, hogy felhívják a figyelmet, arra az egyszerű tényre, hogy a Föld állatfajainak nagy része az esőerdőkben él, számszerűen: a globális biodiverzitás 80%-a az esőerdők mélyén lakozik. Tehát, ha elpusztítják az állatok természetes élethelyét, azzal őket is kiirtják. Minél több fa pusztul el, annál több halálos ítélet írattatik alá…

És ezek a képek:



(A képek forrása: http://www.boredpanda.com/)