Jump to content

Biogazdaságok is bemutatkoznak a Gourmet Fesztiválon

2014. 05. 30. 10:11

Magyarország legjobb éttermei, cukrászdái, borászatai és a legjobb hazai és külföldi séfek rakottkrumpli-kreációi várják péntektől a háromnapos Gourmet Fesztivál látogatóit a fővárosi Millenáris parkban. A rendezvény immár második éve a többnyire modern kínálat mellett egy-egy hagyományos ételt is fókuszba állít. Míg tavaly a séfek a gulyás tematikáját járták körül, idén a rakott krumpli kerül terítékre, a szakácsok elképzelései szerint változatosan újraálmodva: lesz például rakottkrumpli-leves, rakott krumpli Szent Jakab-kagylóval, algával.

A fesztivál célja, hogy bemutassa a hazai gasztronómia állapotának keresztmetszetét. Az élmezőnybe tartozó mintegy ötven étterem, cukrászdák, borászatok, pálinkaházak és egyéb kiállítók mutatkoznak be. Ezek mellett nagy szerepet kap a street food, az utcai ételek világa is.

A rendezvény mindhárom napján egy-egy hazai Michelin-csillagos étterem - az Onyx, a Costes és a Borkonyha - séfje várja a vendégeket, akik a főzés mellett néhány kulisszatitkot is elárulnak a Michelin-csillagok világából. Az izgalmas ételkreációk mellett ismeretlen fűszernövények dísz- és nemesített változatait is megismerhetik az érdeklődők, a kíváncsiak a megszokottól eltérő ízvilágú salátákat is kóstolhatnak.

Bemutatkoznak biogazdaságok, manufaktúrában előállított magolajok, natúrkrémek, ecetkülönlegességek és lesznek kézzel készített bon-bonok, prémium desszertek, torták, piték. Tavaly már 100 kiállító finomságait kóstolhatta meg a több mint 12 ezer érdeklődő, idén pedig még ennél is több kiállítót és vendéget várnak a háromnapos rendezvényre.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:biokalauz.hu/MTI