Nem minősül pálinkának a sűrítményből, aszalványból készült termék.Hazánkban több száz éves hagyománya van a pálinkafőzésnek. Gyógyszerként tartották régen, majd a köztudatban egyre jobban átfordult a lerészegedés eszközévé. Az 1990-es évektől kezdve mégis működtek a pálinkafőzdék, és kitartó munkájuk gyümölcseként mára megint újra kedvelt ital a pálinka. 2010-ben lépett hatályba az új szabályozás, miszerint engedélyezik az otthoni pálinkafőzést a megfelelő feltételek betartásával.
De mitől bio egy pálinka?
Egy pálinka csak és kizárólag akkor tekinthető és nevezhető biopálinkának, ha az előállítási folyamata és a végtermék értékei megfelelnek a biotermékek követelményeinek. Ezt az igazolást csak a Hungária Nonprofit Kft. állíthatja ki folyamatos ellenőrzés után. Csak a tanúsítvány birtokában mondható el egy pálinkáról, hogy bio.
A biopálinka természetesen gondosan, kézzel válogatott, mosott, magozott, hazai gyümölcsökből készül.
(Fotó:tarpa.eu)