Jump to content

Házi szer ízületi fájdalomra

2014. 08. 01. 16:00

Rugalmas fehérjékből áll a csontok és porcok nagy része. Ha nem lennének ott ezek a fehérjék, akkor csontunk akár egy kisebb ütéstől is szilánkosra törne.

A zselatin, zselatintartalmú termékek gyógyhatását már régen ismeri az ember, amely alkalmas az ízületi fájdalmak enyhítésére, megszüntetésére, a haj és a köröm erősítésére is.

Ismerik a sportorvosok és az ortopédorvosok is. Intenzív kúra alkalmazásával várható jótékony hatásának kifejtése. Csökkenti a beteg fájdalmait, valamint javítja a mozgást, az általános kondíciót. Ami még jobb, hogy otthonunkban is kivitelezhető, ugyanis nem kell más hozzá, csak víz és étkezési zselatin.

A zselatinból tudunk egy adagot is készíteni, de akár a teljes mennyiséget is elkészíthetjük.

Meleg vízben oldjuk fel a zselatint, majd hagyjuk kihűlni. Amikor még folyós az állaga, kenjük rá a fájós testrészre és maradjon rajta legalább ¾ órán keresztül. Azt fogjuk tapasztalni, hogy az adott terület szinte az egész mennyiséget felszívta. Ez azt jelenti, hogy szervezetünknek, csontjainknak, a porcoknak szüksége volt a zselatinra. A megmaradt réteget le kell a felületről húzni és ezzel lényegében be is fejeződött a kúra.

Ha a teljes adagot elkészítettük, de nem használtuk fel a kúra során, akkor hűtőben kell tárolni, és újabb felhasználás előtt kicsit fel kell melegíteni, hogy kenhetővé váljon.

(Forrás: napidoktor.lightport.hu)