Jump to content

Finom ebédek a munkásnapokra

2014. 08. 06. 12:30

A munkával teli hétköznapokban keveset foglalkozunk azzal, mit eszünk ebédre. A legtöbben egy kis napközbeni nassolással, csipegetéssel csitítják az éhséget, de hosszú távon ez nem kielégítő a szervezetre nézve. Sokat számít milyen táplálékot viszünk be nap, mint nap, íme pár egészséges és laktató ebédötlet.

A lendületesség, és jó kedélyűség megőrzése fontos egy munkahelyen. Mi magunk is szívesebben dolgozunk együtt olyanokkal, akik pozitív energiát árasztanak. Aprónak tűnő dolgok is befolyásolják a kedvet, például az éhes ember ingerültebb, türelmetlenebb. Sokan nem is gondolnák, hogy a megfelelő tápanyagtartalmú és minőségű ételek mennyire sokat számítanak.

A legegyszerűbb ebéd, a szendvics. Természetesen, most nem a vajas párizsis zsömlére kell gondolni. Számos variációja létezik a szendvicseknek is, ha szabadjára engedjük a fantáziánkat. Azok számára, akik diétán vannak, a teljes kiőrlésű kenyérből készült, pulykával, zöldségekkel és organikus mustárral meglocsolt szendvics bátran fogyasztható. Ha kiadósabb, magas fehérje tartalmú ételre vágyunk, vegyünk egy kis marhasültet pestóval, fetát, hagymát, sült piros paprikát, és ezekkel töltsük meg a szendvics alapjául szolgáló teljes kiőrlésű kenyeret.

A saláta elengedhetetlen forrása a vitaminoknak, és ásványi anyagoknak. Érdemes kipróbálni a zöldségek, gyümölcsök, és egzotikus ételek különleges variációját a héten legalább egyszer. Mindamellett, hogy ez a vitaminbomba egész napos energiát nyújt, még bőr, és hajregeneráló hatása is van.

Azok számára, akik szeretnek új ízeket kipróbálni, ajánlott a Quinoa. Ez a tradicionális kínai étel barnarizsből, gyümölcsök, zöldségek és gyógynövények felhasználásával készül. Finom és jót tesz az egészségnek is, köztudott,
hogy a

Egy szelet hús, olvasztott sajttal, és hummusszal kiváló proteinben gazdag ebéd. A hummus fogyasztása ugyan itthon még kevésbé elterjedt, pedig tele van antioxidánssal, ami rákmegelőző hatással bír. barna rizsben található sok magnézium és rost.

Az tojás szerelmeseinek ajánlott a zöldségekkel, sajttal, baconsonkával felgöngyölt omlett. Egyszerű elkészíteni, laktató is, és néha jobban esik, mint a megszokott húsétel.