Házilag a legegyszerűbb elkészítési módja a jegyes nyalánkságnak az adott gyümölcs turmixolása és ízlés szerint a további összetevők hozzáadása. Akik viszont a fagyiból is a bio-t kedvelik, azok számára körülményesebb lehet a házi gyártás, de nem kivitelezhetetlen, abban az esetben a hangsúly inkább a beszerzett termék milyenségén van.Azok számára viszont, akik szeretnének csak úgy kiruccanni egy kellemes frissítő jeges édességre, íme, néhány tipp.
Akik rajonganak a bio fagylaltok széles skálájú variációiért, feltétlenül el kell látogatniuk a 10. kerületben található Tichy fagyizóba. A cukorbetegek és laktóz érzékenyek is kedvükre szemezgethetnek a kínálatból.
A különleges fagyi szerelmeseinek a Levendula fagyizó kiváló célpont. Az V. kerületben a Szent István körúton, a VIII. kerületben a Rákóczi úton, illetve Szentendrén is megtalálható. Glutén és laktózmentes kínálat bőven akad, még olyan fagyi különlegességek esetén is, mint a „pezsgő eperrel” elnevezésű kompozíció.
A „rózsás” fagyizó néven elhíresült apró kis kuckóban nyírfacukorral készült tejmenes, és cukormentes finomságok kóstolhatók. A kiváló íz világ mellett esztétikailag is kellemes élményt nyújtanak.
A Vári cukrászda is méltán híres különleges íz világú fagyijaikról. Glutén és laktózmentes fagyik tömkelege várja az édességre vágyókat, illetve lisztmentes finomságok is találhatók. Akik viszont nem akarják átszelni a fél várost, és Zugló közelében élnek, a Ribizli cukrászda ideális célpont. Tej-és cukormentes fagyik egyaránt kaphatók.
A plázázás hőseinek is jár egy kis felfrissülés, tejmentes finomságokat kínáló fagyizók találhatóak a West End City Center parkoló felöli bejáratánál, illetve az Aréna plázában.