Jump to content

Vasárnapi ebéd recept, az ízlelőbimbók örömére!

2014. 08. 10. 12:30

A vasárnapi ebédnek család összekovácsoló ereje van. Íme, egy kiváló és egészséges ebéd tipp, az elismerő pillantásokért.

Előételnek érdemes kipróbálni a dinnyelevest. A gyümölcs ebben az időszakban könnyen beszerezhető, és a korábbi cikkből kiderült, hogy mennyire egészséges is.
Hozzávalók négy személyre:

  • 50 dkg görögdinnye, 10 dkg piros kaliforniai paprika, 6-10 dkg lilahagyma, 2 közepes paradicsom, 2 közepes uborka, 1/2 érett avokádó, bio citrom leve, himalája só

Az elkészítése nem igényel sok időt. Az összetevőket helyezzük a turmixgépbe a folyékony állag elérése után már tálalhatjuk is.

Második fogásnak egy könnyed csirke étel következhet: a görög citromos csirke barnarizzsel.
Hozzávalók négy személyre:

  • 4 db 15 dkg-os csirkemell filé, 3 evőkanál friss citromlé, 2 teáskanál olivaolaj, 3 gerezd fokhagyma, áttörve, 1 teáskanál friss oregano, összevágva, Étolaj, ¼ teáskanál só, ¼ teáskanál őrölt feketebors, 2 csésze főtt barnarizs

Köretnek jól illik hozzá a párolt brokkoli és sárgarépa.
Elkészítés: Egy közepes tálban összekeverjük a citromlét, olivaolajat, fokhagymát és oreganot. Hozzáadjuk a csirkemelleket, megforgatjuk és a hűtőben 30 percig pácoljuk. Ez után egy nagy teflonserpenyőben felforrósítjuk az olajat. Kivesszük a csirkemelleket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a serpenyőben oldalanként 5-7 percig sütjük. Ezt követően ráöntjük a páclét és 1 percig forraljuk. Az elkészült ételt barnarizzsel tálaljuk.

Desszertnek kipróbálhatjuk az otthon készített főzött fagyit.