Jump to content

Együk magunkat boldoggá!

2014. 08. 20. 12:30

Az evés nem csak a plusz kilókról és „bűnözésről” szól. Nem hiába szeretünk enni, mert az evés boldoggá tesz. Íme, pár étel, ami fokozza a jókedvet és az energia szintet is.

A lista első helyezettje a csoki. Akár tej, akár ét változatát fogyasztjuk garantáltan jót teszünk vele az agyunknak. A magas kakaó tartalmú csoki serkenti a vérkeringést és javítja a koncentrációs készséget, persze ehhez nem kell napi egy táblával bevágni.
A halételek beiktatása a heti menübe is jótékony hatással van az energiaszintre, és a kedvre is. Az energikus ember mindig boldog. A lazac, a tonhal, és a makréla tele van Omega 3 zsírsavval, ami csökkenti a szervezetben lévő gyulladásokat, javítja az agy működését, és segít kivédeni a mentális rosszkedvet.
A csoki és a halak mellett a mángolt névre keresztelt spenóthoz hasonló növény fogyasztása is erősen ajánlott. Pozitív hatásgyakorlása a magas magnéziumtartalmának köszönhető. A magnézium a szervezet energiaszintjét befolyásoló biokémiai reakciók fontos eleme, pótlása fontos, mert az alacsony magnéziumszint depresszióhoz vezet.
Tojásrántottával nyitni a napot jó választás. A tojásban sok cink, B-vitamin, Omega-3 zsírsav és fehérje található, ezek mind-mind pozitív hatással vannak az idegsejtek működésére.
A burgonya teljesen hétköznapi mivoltáról nem is gondolnánk, hogy köze lehet a jókedv élénkítéséhez. Pedig van. Szénhidrátban gazdag, ami serkenti a szerotonin hormont, amely szabályozza a hangulatot, az alvást, és az étvágyat is.

Érdemes megválogatni mit eszünk,mert befolyásolják a jó kedvünk!