A felmérés a szerint zajlott, hogy mennyit növény védőszer, szintetikus anyag érintkezik az adott növénnyel, vagy zöldséggel. A felsorakoztatottak különböző mennyiségben, de tartalmaznak permetszert magukban. Érdekességképp megemlíthető, hogy a vizsgálatnak alávetett almák 99%-ának pozitív lett a növényvédőszer-maradék tesztje. A burgonyáról és szőlőről nem is szólva. A legtisztábbakat is listába szedték, ebbe a listába az avokádó, kukorica, ananász, káposzta, fagyasztott édes borsó, hagyma, spárga, mangó, papaya, kivi, padlizsán, grapefruit, sárgadinnye, karfiol és az édesburgonya tartozik. Ezek tartalmazták a legkevesebb növény védőszer maradékot magukban. Mindközül az avokádó bizonyult a legtisztábbnak, ugyanis mindössze 1% volt a káros anyag tartalma. Természetesen minden esetben génmódosított, ipari mennyiségben előállított zöldségekről és gyümölcsökről beszélünk.
Íme a „ A piszkos 12”:
- Alma, eper, szőlő, zeller, őszibarack, paraj, paprika –kaliforniai-, nektarin - importált uborka, koktélparadicsom, borsó.
Érdemes odafigyelni, mit vészünk a vásáron.