Jump to content

Gyors ebéd, finom desszerttel

2014. 08. 31. 12:30

Attól, hogy itt a nyárvége, attól még nem kell borongós, unalmas ételekbe fojtani a bánatot. Pár finom falattal, felidézhetjük az igazi nyár "izét"!

A Zöldséges Paella kiváló fogás, laktató, tartalmas, így kihagyható a leves. Utána egy igazi gyümölcsmix következhet, ami nem más, mint a banántorta.

Zöldséges Paella (Hozzávalók hat személyre)

  • Egy evőkanál olaj, egy piros kalifornia paprika kockára vágva, egy fej vöröshagyma kockára vágva, két nagy foghagyma áttörve, ¼ csésze fehérbor, ½ csésze fehér rizs, 2x4 dcl sótlan tyúkhúsleves, 45 dkg sótlan szeletelt paradicsomkonzerv lé nélkül, 1,5 teéskanál pisrospaprika, fél teáskanál só, ¼ teáskanál őrölt feketebors, 50 dkg lóbab konzerv lé nélkül, ½ csésze fagyasztott kukorcia.

Elkészítés: Egy teflon serpenyőben felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, a ahagymát, és 3-4 percig sütjük majd, hozzáadjuk a fokhagymát, majd további fél percig sütjük. Ezután ráöntjük a bort, és addig főzzük míga folyadés felel elfő. Ezután belekeverjük a riszt tyúkhúslevest, paradicsomot, pirospaprikát, sót borsot, felforraljuk, majd lasús tűzön 25 percig főzzük. A legvégén belekeverjük a babot és a kukoricát, és lassú tűzön két percig főzzük. Tipp a babfélék nagyszerű energiaforrások.

Banántorta (16 személyre)

  • Egy csomag grehem lisztből keksz, 30gramm cukormentes instant vanília puding por, 2 csésze 0%-os tej, 20 dkg light krémsajt, 25 dkg ananászkonzerv összetörve lé nélkül, 4 közepes banán szeletelve, 2 dl tejszínhab, 3 teáskanál tört pekán dió.

Elkészítés: Egy 22x32 cm-es tepsi alját kekszel kirakjuk, majd egy közepes tálban elkészítjük a pudingot, a felhasználási javaslat alapján, a pudinghoz hozzáadjuk a krémsajtot, összetürmixoljuk, majd a kapott pudingkrémet rákenjük a keksz rétegre, az összetört ananászt szétterítjük apudingrétegen, erre rátesszük a banánt, és végül ráfújjuk a tejszínhabot. A tetjét megszórjuk pekán dióval. Tetszés szerint díszíthetjük a torta tetejét szeletelt eperrel.

(A kép forrása: http://www.receptmix.hu/)