Jump to content

Szokatlan éttermek I.rész

2014. 10. 11. 09:00

Az szállodák után, most az éttermeken a sor, íme a legszokatlanabb öt. Ki ne hagyja!

Colorado Springs számos extrém élvezetet nyújt az odalátogatók számára, nincs ez másképp az ottani éttermek esetében sem. A légi közeledés megszállottjainak kultikus helye, egy 1953 Boeing KC-97-ből kialakított étterem. A repülőgép étteremben, fényképek, modellek díszítik a falakat, és hogy teljes legyen az élvezet, a repülőgépeken felszolgált étel is szerepel az étlapon.

Ugyan egy külön cikkben már olvashattak a WC étteremről, de azért nem szabad kihagyni erről a listáról sem. A vendéglátóegység minden dizájnos részlete WC csészéből áll, még a tányérok is olyan formájúak.

A Opaque fantázianévre keresztelt étterem –amit valahogy úgy lehetnek fordítani, hogy átlátszatlan – a vámpíroknak imponál, ugyanis az a vendéglő lényege, hogy sötét. Egyszerűen nem jut fény a helyiségekbe, így azt sem látjuk mit eszünk. Az étterem tulajdonosa, úgy nyilatkozott a vakonevésről, hogy ezáltal csak ízlelő érzékszerveinkre hagyatkozhatunk, így fokozódik az íz érzék. Érdekes elgondolás.

A Clydesdales Horse Drawn étterem azért különleges, mert egy átalakított omnibuszban fogyaszthatjuk el a vacsoránkat. Nagy tömegtől azonban nem kell tartani, mivel összesen csak 8 férőhelyes. Ha Ausztráliában, Windsor-ban járna, feltétlenül próbálja ki.

A Pollsmoor Mess étterem azok számára ajánlott, akiknek hőn áhított vágyunk, hogy egy börtönben fogyasszák el az ételüket. A börtönétterem szociális célt szolgál, ugyanis a fogvatartottak rehabilitációját, és társadalomba való visszailleszkedését próbálják ezzel a nem hétköznapi módszerrel elősegíteni.






(A kép forrása: http://travel.amerikanki.com/)