Az Ubuntu étterem nem csak frissességet, egészséges és választékos vegetáriánus ételeket kínál, hanem egy jóga terem is tarozik hozzá, hogy a gondolatok is felfrissüljenek, ne csak a testünk. A felszolgált ételek és italok – borok, alkohol – környezetbarát, bio farmokról származnak, a bor pedig a Napa völgyéből.
A Sydneyben található Bloodwood étterem, a neve ellenére nem valami fetisiszta étterem. A hely tulajdonosai arra törekedtek, hogy minél több elem újra felhasznosított vagy épp eldobott tárgyak közül kerüljön ki. A mottójuk: „Az új nem mindig jobb” habár ez egyáltalán nem látszik az étterem stílusán. Meleg színek, otthonos hangulat, jó ételek, mindezt a környezettudatosság nevében. Csak így tovább!
The Duke of Cambridge étterem nem egy hagyományos hely. Egyrészt a felszolgált ételek nem érkezhetnek levegőn, sőt nem is lehetnek importáltak, hanem csak helyi termelők földjéről –melyek javarészt biogazdaságok – származhatnak. Másik „különlegességük”, hogy az áramot, a helyi Egyesült Királyságbeli újrahasznosított energiaközpont szolgáltatja.
Doe Bay Cafe, egy móló szélén található a tenger partján, és különlegessége, hogy minden ami a tányérra kerül, az az étterem környezetéből jön. Abból a vízből, ami az étterem mögött húzódik és arról a szárazföldről, ami előtte. Minden kidobott étel és hulladék újrahasznosításra kerül.
A San Francisco-ban található Plant Cafe Organic kapta a legzöldebb étterem titulust. Az ételek organikus eredetűek és hazai termelőktől származnak. Ennél többet, azonban nem igazán árultak el.
(A kép forrása: http://travel.amerikanki.com/)