Az elkészítése nem bonyolult, viszont kinézetre ezt senki sem mondaná meg! Na lássuk csak mi kell hozzá.
Hozzávalók a piros réteghez:
- 2 csomag eper vagy cseresznye zselé, 1 ½ bögre forró víz és 2/3 bögre likőr.
Hozzávalók a fehér réteghez:
- 1 l tej, 1 bögre forró víz, 2 csomag zselatin, ½ bögre hideg víz, ¾ bögre borsmenta pálinka.
Elkészítés:
A piros réteg elkészítéshez keverjük össze a zselét és a forró vizet, majd kavargassuk, amíg feloldódik. Ezt követően hagyjuk kihűlni, és még a teljes megszilárdulás előtt óvatosan keveregte adjuk hozzá a likőrt.
A fehér réteg elkészítéséhez keverjük össze a tejet és a forró vizet egy tálban, majd adjuk hozzá a zselatint és öntsük nyakon hidegvízzel. Hagyjuk 2 percig állni, majd kevergessük, míg egy folyékony massza nem lesz az egészből. Ha nem akar zselévé összeállni, nyugodtan adhatunk még hozzá. Szintén még a teljes megdermedés előtt keverjük hozzá óvatosan a pálinkát.
Az egymásra helyezés előtt tegyük hűtőbe mint két színűt és miután teljesen megdermedt, kedvünkre formázhatjuk és tehetjük egymásra! Díszítésként tehetünk a tejére tejszínhabot egy kis tört dióval vagy mandulával.
(A kép forrása: http://drink.betterrecipes.com/)