Jump to content

Zselés Candy Cane

2014. 12. 05. 12:30

Az ünnepek közeledtével, nem csak a lakás, de a konyhából származó ételek is mikulásos, vagy karácsonyfás fazont öltenek. Itt egy kiváló recept, amivel az ünnepi vendégsereget lenyűgözheti.

Az elkészítése nem bonyolult, viszont kinézetre ezt senki sem mondaná meg! Na lássuk csak mi kell hozzá.

Hozzávalók a piros réteghez:

  • 2 csomag eper vagy cseresznye zselé, 1 ½ bögre forró víz és 2/3 bögre likőr.

Hozzávalók a fehér réteghez:

  • 1 l tej, 1 bögre forró víz, 2 csomag zselatin, ½ bögre hideg víz, ¾ bögre borsmenta pálinka.

Elkészítés:

A piros réteg elkészítéshez keverjük össze a zselét és a forró vizet, majd kavargassuk, amíg feloldódik. Ezt követően hagyjuk kihűlni, és még a teljes megszilárdulás előtt óvatosan keveregte adjuk hozzá a likőrt.

A fehér réteg elkészítéséhez keverjük össze a tejet és a forró vizet egy tálban, majd adjuk hozzá a zselatint és öntsük nyakon hidegvízzel. Hagyjuk 2 percig állni, majd kevergessük, míg egy folyékony massza nem lesz az egészből. Ha nem akar zselévé összeállni, nyugodtan adhatunk még hozzá. Szintén még a teljes megdermedés előtt keverjük hozzá óvatosan a pálinkát.

Az egymásra helyezés előtt tegyük hűtőbe mint két színűt és miután teljesen megdermedt, kedvünkre formázhatjuk és tehetjük egymásra! Díszítésként tehetünk a tejére tejszínhabot egy kis tört dióval vagy mandulával.


(A kép forrása: http://drink.betterrecipes.com/)