Jump to content

Ezt kell tudni a laktóz és tej érzékenyek számára készült tejekről II.rész

2015. 02. 04. 12:30

Az intoleranciában szenvedők számára is kínálnak alternatívákat a gyártók. Sokan mégis ódzkodnak kipróbálni az összes fajtát, mert nem igazán tudják milyen íz világ, összetételre számíthatnak. Most azonban lehull a lepel minden speciális tejkészítményről. Ha hezitált milyen fajtát vegyen, olvassa el ezt, segíteni fog!

A tegnapi cikk folytatásaként további három tejről olvashat annál részletesebb leírást, mint amit a dobozon találna.

Kókusztej. A kókusz húsából kinyert folyadék abszolút fogyasztható mind intoleranciában szenvedők, mind vegetáriánusok számára. Számos pozitív élettani hatással bír, az antimikrobiális tulajdonságainak köszönhetően kiegyensúlyozza a gyomor- és a bélrendszer működését, illetve a szájüregi problémák kezelésére is kiváló gyógyszer. D2- és B12- vitaminokban gazdag, illetve kalcium tatalma imagas. Első kóstolásra enyhén édes, hasonlít a klasszikus tehéntej ízéhez. Energiatartalma 27 kcal/100 ml

Kendermag tej. Na ne örüljön senki, aki eufórikus élvezetre számít ugyanis a kendermagtej semmi olyan hatással nem bír, ellenben kiváló hatást gyakorol a szervezetre. Gátolja a baktérium bejutását a szervezetbe, illetve növeli az oxigéncserét. Kifejezetten ajánlott, mert magas tápanyagmennyiséggel bír. Az íze viszont teljesen semleges.

Rizstej. Gyermekek számára 5 éves kor alatt nem ajánlott, a természetes arzéntartalma miatt. Nem tartalmaz tejcukrot és koleszterint, illetve alacsony a zsírtartalma. Ebből fakadóan akár diétás étrendbe is megállja helyét. Kevesebb kalcium és fehérjével bír, mint a klasszikus tej, így érdemes az ásványokkal dúsítottat választani.
Az ízét tekintve, engem meggyőzött, habár azt tudni kell róla, hogy az összes közül talán ez osztja meg legjobban a fogyasztókat.
Energiatartalma: 47 kcal/100 ml


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!

(A kép forrása: http://healthynotheavy.com/)