Jump to content

Vágykeltő finomságok, a szerelmesek napjára (is)

2015. 02. 14. 12:30

Casanova a formában maradás végett, napi 50 osztrigát küldött le, és milyen sikere lett. Nem kell mindenre gyógyszer szedni, elég tisztában lenni azzal, mit érdemes eszegetni.

A szexuális étvágyhoz, és annak létrejöttéhez persze nem elég néhány harapás pár ételből, hiszen a kérdés jóval komplexebb, azonban annyi bizonyos, hogy a természetes afrodiziákumok, mind bővelkednek vitaminban és ásványi anyagban, amik hozzájárulnak az egészséges szervezeti működéshez, ergo a jobb és tartósabb teljesítményhez.

A zöldségek és gyümölcsök, illetve fűszernövények közül bátran lehet szemezgetni.

Az eper köztudottan vágyserkentő hatású, csokival vagy pezsgővel tálalva hatása duplájára fokozható.

Az avokádó szintén előkelő helyen szerepel a listán, már az aztékok is felfedezték varázserejét, ami a magas B6-vitamin (felkeltik a vágyakozást), és E- vitamin (termékenységre gyakorol pozitív hatást) tartalmának köszönhető.

A banán, (és itt ne tessék azonnal asszociálgatni) maradjuk a tudományosság ösvényén, ami azt mondja ki, hogy az imént említett gyümölcs magas bromelin enzimtartalma serkenti a férfi nemi szerv működését, és beindítja a hormontermelést.

A tuti befutó mégis a zeller lehet, ami androszteron hormontartalommal bír. Ez a hormon verejtékezéskor távozik a szervezetből, aminek illata állítólag ellenállhatatlanná teszi kibocsátóját.

A vanília, szegfűszeg és fahéj hármasa, gyakorlatilag ugyan azt a területet stimulálja az agyban, ami a nemi szervek reflexeiért felel, természetesen azok hatásfokát növeli.

A fokhagyma is libidó növelő hatással bír, persze leszámítva a szagát…

A tenger gyümölcsei is állítólag kiváló hatással bírnak, tápanyagtartalmuknak köszönhetően a nemi hormonok termelődésére hatnak.

Azonban, ha egyikhez sem fűlik a foga, még mindig alkalmazhatja a jól bevált alkohol szisztémát, ami nem csak az ember gátlásait és szorongásait oldja fel, hanem a józan ítélőképességét is (a túlzott mennyiség után). Csak óvatosan a kortyolgatással!


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!