Persze nem kell kétségbeesni, nem azt az erőteljes hagyma ízt, és szagvilágot kell elképzelni. A póréhagyma miatt egy sokkal kellemesebb, lágyabb íz világot fogunk kapni.
Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg liszt, 30 dkg vaj, 1 tk. só, 1 tojás, 10 ek. víz.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 80 dkg póréhagyma, 6 dkg vaj, 1 dl száraz fehérbor, 1 csomó petrezselyem, só, őrölt fehérbors, 1 tojás
Elkészítése:
A tésztához valókat egy tálba tesszük, sima tésztává gyúrjuk és konyharuhával letakarva fél óráig pihentetjük. A hagymát felvágjuk és megpirítjuk, majd kevés fehérborral addig pároljuk, ameddig a folyadék teljesen elpárolog. Sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítjük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A tészta 2/3 részét kinyújtjuk, és ezzel béleljük ki a sütőformát. Beletöltjük a hagymát, megkenjük a tészta szélét tojással és a maradék tésztát erre rátesszük. Ennek a tetejét is meg kell kenni tojással. A közepébe vágjunk egy lyukat, és süssük 220 C fokon süssük, 40 percig.
Jó étvágyat!
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása: http://www.ediblefingerlakes.com/)