Hozzávalók:
- 1,5 kg-os, közepes nagyságú cukkíni, 1 evőkanál só, 10 dkg vaj, 1 kis fej hagyma összevágva, 30 dkg friss zsemlemorzsa, 3 tojás, negyed teáskanál bors, 20 dkg reszelt sajt, 2 evőkanál vágott petrezselyem, 2 dl besamel mártás
Elkészítése:
Tisztítsuk meg a cikkínit és vágjuk le végeit, majd sós vízben 10 percig főzzük. A lecsöpögtetés után vágjuk fel egyik végétől a másikig,kb. 3 cm mélységig. Ha kész, a belsejét óvatosan távolítsuk el.
5 dkg vajban pároljuk puhára a hagymát, majd adjuk hozzá a cukkini belsejét, utána főzzük tovább 5 percig. Ezt követően adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a 2 tojást, 10 dkg sajtot, a borsot, a petrezselymet és a fél kanál sót. Ha kész, töltsük vissza a keveréket a cukkíni héjába.
A cukkini megtöltése után készítsük el a besamelt, majd öntsük rá, és szórjuk meg sajttal (opcionális). Fedő nélkül, középmeleg sütőben körülbelül 30 percig süssük, illetve, míg a teteje barnulni nem kezd.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrásahttp://www.frissujsag.ro/)
(Recept ihlet: http://www.femina.hu/)