Adagonkénti kcal tartalma nem túl magas, így délutáni nassolni valónak is tökéletes választás lehet. Négy személy lakomájához nincs szükség sok dióra. Nem kell azon rágódni, hogy a drága dióbelet „elpazarolja”, ugyanis ha van otthon már régi, kiszáradt dióbél azt is használhatja, mert az íz szempontjából, ugyan annyira megfelel, mint a friss.
Hozzávalók:
- 20 dkg tisztított dióbél, 2 gerezd fokhagyma, 1 púpozott evőkanál só
Elkészítése:
Mossuk meg és válogassuk ki a dióbelet, majd tegyük egy lábasba, és öntsünk rá annyi vizet, ami épp ellepi, szórjuk hozzá a sót és zúzott fokhagymát, és forraljuk fel. Az újraforrástól számított három percig főzzük, azután szűrjük, és csöpögtessük le. Nem szabad leöblíteni, akármennyire csábító is a barnás színe miatt. Ha jól lecsöpögött előmelegített sütőben, tepsiben vagy alufólia tálcán szétterítve addig pirítjuk, míg sötétbarnára sül. Kb. 4-5 perc elég a tökéletes íz és szín eléréséhez.
Bor és pezsgő mellé, maga a mennyei manna!
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://healthfitnessrevolution.com/)