Jump to content

Szerdai ropogtatni való: Fokhagymás dió

2015. 03. 04. 12:30

Nem kell megijedni a fokhagymától, erős illatát részben elveszíti, így bátran mehet emberek közé evés után, anélkül, hogy attól rettegne, fokhagymacsíkot húz maga után. Érdemes megkóstolni, mert különleges íz kompozíciót nyújt a dióval keverve!

Adagonkénti kcal tartalma nem túl magas, így délutáni nassolni valónak is tökéletes választás lehet. Négy személy lakomájához nincs szükség sok dióra. Nem kell azon rágódni, hogy a drága dióbelet „elpazarolja”, ugyanis ha van otthon már régi, kiszáradt dióbél azt is használhatja, mert az íz szempontjából, ugyan annyira megfelel, mint a friss.

Hozzávalók:

  • 20 dkg tisztított dióbél, 2 gerezd fokhagyma, 1 púpozott evőkanál só

Elkészítése:

Mossuk meg és válogassuk ki a dióbelet, majd tegyük egy lábasba, és öntsünk rá annyi vizet, ami épp ellepi, szórjuk hozzá a sót és zúzott fokhagymát, és forraljuk fel. Az újraforrástól számított három percig főzzük, azután szűrjük, és csöpögtessük le. Nem szabad leöblíteni, akármennyire csábító is a barnás színe miatt. Ha jól lecsöpögött előmelegített sütőben, tepsiben vagy alufólia tálcán szétterítve addig pirítjuk, míg sötétbarnára sül. Kb. 4-5 perc elég a tökéletes íz és szín eléréséhez.

Bor és pezsgő mellé, maga a mennyei manna!


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://healthfitnessrevolution.com/)