Jump to content

A tökéletes hideg sajtmártás

2015. 03. 07. 12:30

Az igazi sajtmártás arányait eltalálni nem egyszerű, ám ezzel a remek recepttel, hamar a mártások koronázatlan királyává válhat!

A leírt mennyiség négy adagra lesz elegendő. Átlagos tápértéke 222 kcal adagonként. Ezen felül 11,5 g fehérjét, 20,6 g zsírt, és 6 g szénhidrátot tartalmaz.

Hozzávalók:

  • 10 dkg reszelt márványsajt, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 dl tej, 1 dl tejföl, diónyi vöröshagyma, 1 csapott mokkáskanálnyi tört fehér bors, 1 mokkáskanál currypor, 1 késhegynyi őrölt szerecsendió ízlés szerinti só.

Elkészítve:

A megreszelt márványsajtot és a füstölt sajtot turmixgépbe szórjuk. Ráöntjük a tejet és a tejfölt, majd addig keverjük, míg habos, sűrű, egynemű mártás nem lesz belőle. A vöröshagymát lereszeljük vagy fokhagymaprésen átnyomjuk. A sajtmártásba belekeverjük a hagymapépet, a fehér borsot, curryport és a szerecsendiót, végül kevés sóval ízesítjük. A mártást fél napig hűtőszekrényben tárolva állni hagyjuk. Kész is! Hagymakarikához, sült zöldséghez és krumplihoz kiváló!


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://www.receptoldal.hu/)