Jump to content

Tavaszváró rebarbara torta

2015. 03. 09. 12:30

A tavasz közeledtével érdemes rebarbarát fogyasztani, ugyanis azon zöldségek közé tartozik, mely fontos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, így teljes mértékben képes felkészíteni a szervezetet a tavaszi „átállásra”.

Hozzávalók (kb. 6személyre)

Tésztához:

  • 20 dkg búzaliszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 db tojás
  • 2 ek. hideg víz
Töltelékhez:

  • 1 kg rebarbara
  • 4-5 nagyobb édeskés alma
  • 1tk. őrölt fahéj
  • 1 púpozott ek. keményítő
  • 2-3 ek. méz

Elkészítése:
A tésztához valókat egy tálba tesszük és összedolgozzuk. Egy jól nyújtható tésztát kell kapnunk, miután a tészta összeállt, folpackba csomagoljuk és fél órát pihentetjük a hűtőszekrényben. Ezután a töltelékhez szükséges almát és rebarbarát meghámozzuk, összevágjuk. Összekeverjük fahéjjal és a keményítővel, majd hozzáadjuk a mézet. Ezt a masszát 20 percig állni hagyjuk.

A tésztát nyújtsjuk ki, 3-4 mm vékonyságúra és béleljünk ki vele egy 22-24 cm átmérőjű kerek torta/pite formát.

Töltsük bele a rebarbarás-almás keveréket, a tészta másik feléből pedig 1cm-es csíkokat szeleteljünk és rácsozzuk a torta tetejére. 200 fokon süssük 10-12 percig, majd 180 fokon további 40percig. Hidegen és melegen is egyaránt fogyasztható.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://peakshop.hu/)