Hozzávalók (kb. 6személyre)
Tésztához:
- 20 dkg búzaliszt
- 2 evőkanál cukor
- 10 dkg hideg vaj
- 1 db tojás
- 2 ek. hideg víz
- 1 kg rebarbara
- 4-5 nagyobb édeskés alma
- 1tk. őrölt fahéj
- 1 púpozott ek. keményítő
- 2-3 ek. méz
Elkészítése:
A tésztához valókat egy tálba tesszük és összedolgozzuk. Egy jól nyújtható tésztát kell kapnunk, miután a tészta összeállt, folpackba csomagoljuk és fél órát pihentetjük a hűtőszekrényben. Ezután a töltelékhez szükséges almát és rebarbarát meghámozzuk, összevágjuk. Összekeverjük fahéjjal és a keményítővel, majd hozzáadjuk a mézet. Ezt a masszát 20 percig állni hagyjuk.
A tésztát nyújtsjuk ki, 3-4 mm vékonyságúra és béleljünk ki vele egy 22-24 cm átmérőjű kerek torta/pite formát.
Töltsük bele a rebarbarás-almás keveréket, a tészta másik feléből pedig 1cm-es csíkokat szeleteljünk és rácsozzuk a torta tetejére. 200 fokon süssük 10-12 percig, majd 180 fokon további 40percig. Hidegen és melegen is egyaránt fogyasztható.További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://peakshop.hu/)