Hozzávalók:
- 10 dkg vaj, 25 dkg keksz, 45 dkg sajtkrém, 1/2 dl Bailey's, 10 dkg porcukor, 2 dl habtejszín, 6 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A kekszet összetörjük (kézzel, majd sodrófával). A vajat felmelegítjük és beletesszük az előzőleg összetört kekszet, összekeverjük, majd még melegen egy tortaforma aljába simítjuk, és betesszük a hűtőszekrénybe hűlni.
A csokit lereszeljük, a tejszínt kemény habbá verjük. Külön edényben összekeverjük a sajtkrémet, a Baley's-t, a porcukrot, a reszelt csoki egy részét (a többit díszítéshez használjuk), s legvégül hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt, s ezzel is összekeverjük.
Az ízesített sajtkrémet ráöntjük a vajas kekszre. Elsimítjuk, és a megmaradt reszelt csokival díszítjük. Ezután visszatesszük a hűtőbe legalább 3 órára. Ezután fogyasztható (másnap még finomabb)
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása: http://www.mundopastel.com.ar/)