Jump to content

Egészséges forró csoki recept

2015. 03. 15. 12:30

Ki tudja, mikor köszönt be ismételten a tavasz, úgyhogy nem késő még forró csokizgatni az otthon melegében, miközben kint tombol a rossz idő.

Mivel ebben a receptben csak természetes eredetű hozzávalók találhatóak, ezért az ételintoleranciában szenvedők is bátran fogyaszthatják, hiszen laktóz és tejtermékmentes, illetve nem tartalmaz finomított cukrot. Az otthon készített forró csoki ötvözi magában a természetes összetevők kedély-, és egészségnövelő hatását. Bátran lehet variálni, akár fagyasztott gyümölccsel, vagy egy kis tejszínhabbal is kínálható.

Hozzávalók:

  • 8 dl meleg (nem forró) víz vagy kókusztej, 2 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál zselatin por, 1 teáskanál maca por (opcionális), ½ teáskanál kurkuma por (opcionális), ½ teáskanál fahéj por (opcionális), 1 evőkanál vaj vagy kókuszolaj, 1 teáskanál juharszirup vagy méz (opcionális), ½ teáskanál vanília-kivonat (opcionális).

Elkészítése:

Az összes hozzávalót öntsük össze egy mixerbe vagy turmixba, és kész is.

Tipp: Az adagok megduplázhatók a nagyobb mennyiség érdekében. Ha sűrűbb és „vastagabb” forró csokit szeretne készíteni, tegyen bele több vajat vagy kókuszolajat (ezt elég csak hozzákeverni).

További extra érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát is!
(A kép forrása: http://i0.wp.com/)