A kívánt mennyiségtől függően:
- 500 g fejes káposzta
- 150 g nyers, meghámozott sárgarépa
- 50 g porcukor
- Kb. 1 teáskanál só
- Kb. 1 kávéskanál őrölt fekete bors
- 60 ml 2,8%-os tej (el is hagyható)
- 150 g majonéz
- Ízlés szerint 1- 1,5 evőkanál ecet vagy 1 evőkanál fehérborecet
- 2.5 evőkanál citrom leve
Elkészítése:
A káposztát apró csíkokra szeleteljük, vagy sajtreszelőn lereszeljük. A megtisztított répát szintén a sajtreszelő nagyobb lyukán reszeljük, hozzáadjuk a káposztához és alaposan összekeverjük.
Az öntetet külön tálban készítjük elő. Először hozzáadjuk a sót, a borsot, a majonézt és a tejet. Majd az ecetet és a citromlevet. Végül pedig az egészet jól összekeverjük. A kész öntet rálocsoljuk a káposzta-répa keverékre és alaposan megkeverjük.
Negyed órára hűtőbe tesszük, tálalás előtt felkeverjük és már fogyasztható is.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://www.healthista.com/)