Jump to content

KFC káposztasaláta újratöltve

2015. 03. 16. 12:30

Ki ne szeretné megtudni az isteni finom, és friss saláta titkát?

A kívánt mennyiségtől függően:

  • 500 g fejes káposzta
  • 150 g nyers, meghámozott sárgarépa
  • 50 g porcukor
  • Kb. 1 teáskanál só
  • Kb. 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 60 ml 2,8%-os tej (el is hagyható)
  • 150 g majonéz
  • Ízlés szerint 1- 1,5 evőkanál ecet vagy 1 evőkanál fehérborecet
  • 2.5 evőkanál citrom leve

Elkészítése:

A káposztát apró csíkokra szeleteljük, vagy sajtreszelőn lereszeljük. A megtisztított répát szintén a sajtreszelő nagyobb lyukán reszeljük, hozzáadjuk a káposztához és alaposan összekeverjük.

Az öntetet külön tálban készítjük elő. Először hozzáadjuk a sót, a borsot, a majonézt és a tejet. Majd az ecetet és a citromlevet. Végül pedig az egészet jól összekeverjük. A kész öntet rálocsoljuk a káposzta-répa keverékre és alaposan megkeverjük.

Negyed órára hűtőbe tesszük, tálalás előtt felkeverjük és már fogyasztható is.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://www.healthista.com/)