Hozzávalók:
- 10 db egész tojáshéj
- 15 dkg sonka
- 15-20 db petrezselyemlevél
- apróra vágott kaliforniai paprika (tricolor)
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 15 dkg fagyasztott borsó
- ízlés szerint ételízesítő
- 3dkg zselatinpor
Elkészítése:
A 10 tojást óvatosan feltörjük, a fehérjét és a sárgáját egy apró nyíláson kiöntjük, később a hozzávalókat ugyanezen a lyukon töltjük vissza- Ügyeljünk arra, hogy a tojáshéj egészben maradjon. A tojások belsejét öblítsük át langyos vízzel, majd tegyünk mindegyikbe egy-egy petrezselyemlevelet, miután a töltelék megdermed, ez a levél fog a tojások tetejére kerülni.
A fagyasztott borsót átforraljuk, majd kihűtjük. A paprikát és a sonkát, valamint a tetszés szerinti további tölteléknek valókat apróra vágjuk. Ezután a tojásokat tojástartóba állítjuk, nyílással felfelé és rétegezzük a belevalókat. A töltelékeket a tojások ¾-ig töltjük.Ha ezzel megvagyunk, jöhet a zselatin elkészítése.
A zselatinport ízlés szerint néhány kanál ételízesítővel ízesítjük, majd felöntjük forró vízzel. - hagyományos zselatinpor készítése- Miután kihűlt és sűrűsödni kezd, óvatosan beleöntjük a megtöltött tojásokba úgy, hogy teljesen ellepje a tölteléket. Ezután néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, miután teljesen megdermedtek, egyenként-, mint a főtt tojásokat- meghámozzuk őket.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://i.dailymail.co.uk/)