Jump to content

Aszpik tojás, extrém húsvéti ételnek

2015. 03. 19. 12:30

Lassan itt a húsvét, és ha szeretné locsolóit valami tényleg egyedülálló dologgal meglepni, akkor feltétlenül ezt készítse el, mert ilyennel nem fognak minden háznál kapni!

Hozzávalók:

  • 10 db egész tojáshéj
  • 15 dkg sonka
  • 15-20 db petrezselyemlevél
  • apróra vágott kaliforniai paprika (tricolor)
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 15 dkg fagyasztott borsó
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 3dkg zselatinpor

Elkészítése:

A 10 tojást óvatosan feltörjük, a fehérjét és a sárgáját egy apró nyíláson kiöntjük, később a hozzávalókat ugyanezen a lyukon töltjük vissza- Ügyeljünk arra, hogy a tojáshéj egészben maradjon. A tojások belsejét öblítsük át langyos vízzel, majd tegyünk mindegyikbe egy-egy petrezselyemlevelet, miután a töltelék megdermed, ez a levél fog a tojások tetejére kerülni.

A fagyasztott borsót átforraljuk, majd kihűtjük. A paprikát és a sonkát, valamint a tetszés szerinti további tölteléknek valókat apróra vágjuk. Ezután a tojásokat tojástartóba állítjuk, nyílással felfelé és rétegezzük a belevalókat. A töltelékeket a tojások ¾-ig töltjük.Ha ezzel megvagyunk, jöhet a zselatin elkészítése.

A zselatinport ízlés szerint néhány kanál ételízesítővel ízesítjük, majd felöntjük forró vízzel. - hagyományos zselatinpor készítése- Miután kihűlt és sűrűsödni kezd, óvatosan beleöntjük a megtöltött tojásokba úgy, hogy teljesen ellepje a tölteléket. Ezután néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, miután teljesen megdermedtek, egyenként-, mint a főtt tojásokat- meghámozzuk őket.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://i.dailymail.co.uk/)