A mogyoró kedvelői akár a fűszeres mogyorót is kipróbálhatják, ha a mogyimártás nem lenne elég. Ám most következzék a sokat emlegetett mártás hozzávalói négy személyre.
Hozzávalók:
- 2 ek. olaj, só, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg finomra darált amerikai mogyoró, 1 mokkáskanál őrölt feketebors, 3 dl húslé (leveskockából), 1 ek. szójaszósz, késhegynyi tört köménymag, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 csokor metélőhagyma
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd belekeverjük az apróra őrölt amerikai mogyorót. Megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük húslével. Jól összekeverjük és 5 percig forraljuk. 1 ek. szójaszósszal, és késhegynyi tört köménymaggal ízesítjük, végül belekeverjük a fokhagymát. Közvetlenül a tálalás előtt adjuk hozzá a metélőhagymát.
Bármihez felszolgálhatjuk!
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://mindmegette.hu/)