Jump to content

Mogyorómártás, te csodás

2015. 03. 31. 12:30

Az exkluzív mártás, elsősorban a mogyoró szerelmeseinek ajánlott, de bátran kipróbálhatja minden vállalkozó szellemű gurman.

 

A mogyoró kedvelői akár a fűszeres mogyorót is kipróbálhatják, ha a mogyimártás nem lenne elég. Ám most következzék a sokat emlegetett mártás hozzávalói négy személyre.

Hozzávalók:

  • 2 ek. olaj, só, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg finomra darált amerikai mogyoró, 1 mokkáskanál őrölt feketebors, 3 dl húslé (leveskockából), 1 ek. szójaszósz, késhegynyi tört köménymag, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 csokor metélőhagyma

Elkészítése:

Olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd belekeverjük az apróra őrölt amerikai mogyorót. Megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük húslével. Jól összekeverjük és 5 percig forraljuk. 1 ek. szójaszósszal, és késhegynyi tört köménymaggal ízesítjük, végül belekeverjük a fokhagymát. Közvetlenül a tálalás előtt adjuk hozzá a metélőhagymát.

Bármihez felszolgálhatjuk!


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://mindmegette.hu/)