Jump to content

A pitypang 5 jótékony hatása

2015. 04. 08. 09:00

A legtöbb ember csupán kerti növényként tekint a pitypangra, mert nem is gondolnák, hogy az egészségügyi pozitívumok mellett kozmetikumnak, és étrend kiegészítőnek is kiváló.

A pitypang elsősorban egy valódi vitaminbomba. Több található benne, mint a spenótban. A pitypang levele nagy mennyiségű kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium és a mangán és A-, C-, E-, K-, B1-, B2-, B6- vitaminokat tartalmaz. A gyökere kiváló kalcium, vas, kálium, kén, magnézium, és foszfor forrás.

Gyógyír a bőrproblémákra. A pitypangtej gombás vagy mikrobiális fertőzések kezelésére kifejezetten ajánlott, ugyanis a belőle préselt nedv fertőtlenítő, rovarirtó és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik. Lúgos kémhatású, így ekcéma és más viszkető bőrkiütések ellen nagyon hatásos.

Jót tesz a csontok egészségének. A gyermekláncfű gazdag kalciumtartalmának köszönhetően támogatja a csontok erősségét, illetve azok növését, ezen felül a benne található anti-oxidánsok bizonyos csoportja meggátolja a csontsűrűség és törékenység kialakulását.

Hozzájárul a máj problémamentes működéséhez. A pitypang serkenti a máj működését, és semlegesíti a szervezetben fellelhető méreganyagokat. További májvédő tippekről, májregenerálásról és májvédő ételekről az életmód rovatban olvashat!

Biztosítja a húgyút egészségét. A kiváló vízhajtó tulajdonságának köszönhetően nem hagyja ellustulni a vesét, sőt fertőtlenítő hatása miatt meggátolja a bacilusok megtelepedését.

A pitypang számos pozitív hatással bír, így nem árt beépíteni a napi étrendbe. Ez persze nem az jelenti hogy úton útfélen rágjon el egy szállal, hiszen bőven elég ha csak levelét hozzákeveri salátájához, vagy gyümölcsturmixához!


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://clementreputation.com//)