Jump to content

Semmi sem az, aminek látszik

2015. 04. 24. 16:00

Mától máshogy néz majd a fényképeken szereplő grillcsirkére, hűs frissülést hozó ásványvízre, és nagyjából minden ételre, ha elolvassa, hogy is készülnek.

Food stylistnak lenni nemcsak hangzatos, de kifizetődő munka. Nincs más dolga, mint az étel legelőnyösebb oldalát lekapni, és kész is. Hogy ezt mivel lehet a legegyszerűbben elérni?

Meglepődne, ha azt mondanám, hogy a képen szereplő pulykafotó elkészítéséhez nyersen tálalták a madarat? Bizony, az ízletesnek, és ropogósnak tűnő húsétel teljes mértékben sületlen. A színt ételszínezék, barnító spray és víz keverékéből készült egyvelegből kapták, majd azzal permetezték be a pulykát. A tartását papír gurigáknak köszönheti, amit belétömködtek, hogy nagyobbnak tűnjön.

Ezen a képen nincsen fagylalt. Mégis látja? Az csak a szorgos kezek munkájának köszönhető. A gombócok eredetileg disznózsírból készültek, hiszen a hagyományos fagyi pillanatok alatt elvesztené tartását a reflektorfényben. A díszítés ételszínezék.

A reklámokban látható grill ételek egytől-egyig tökéletes grillrács csíkkal rendelkeznek. Ez persze nem a több órás sütögetésnek köszönhető, hanem egy szerkezetnek, ami fél másodperc alatt beleégeti bármely felületbe az áhított grillcsíkot.

Kíváncsi még több érdekességre? Tartson velem holnap is!


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása: http://dd508hmafkqws.cloudfront.net/&http://globe-views.com/)