Jump to content

Brokkolis pite

2015. 04. 29. 16:00

Brokkoli? Azon túl, hogy ízletes és vitaminban gazdag közkedvelt alapanyag a konyhákban. Egy brokkolis főétel után, könnyen elkészíthető egy könnyedebb epres desszert. Íme két recept mely kiváló lehet egy pihentető ebédre.

Hozzávalók:

Tészta:

180 g finomliszt, 100 g margarin, 1 tojás, 1 kk.só, 2 ek. hidegvíz

Töltelék:
300 g brokkoli, 1,5 dl ejföl, 1,5 dl főzőtejszín, 2 tojás, 1 kk. őrölt bors

késhegynyi szerecsendió, 1 csipet őrölt kömény, Ízlés szerint: sajt, napraforgómag

Elkészítése: A margarint a liszttel összemorzsoljuk, majd a közepébe mélyedést készítünk és beleütjük a tojást. Hozzáadjuk a vizet és a sót, majd gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. A tésztát folpakba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük. Ezalatt a brokkolit szétszedjük, sós vízben 5-6 percig roppanósra főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és pitesütő formába egyengetjük. Beletöltjük a kihűlt brokkolit, melyet meglocsolunk az összekevert tejszínes-tejfölös keverékkel és a tojásokkal. Ízlés szerint fűszerezzük, végül megszórhatjuk sajttal vagy napraforgómaggal. 180 fokon előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása: http://www.sutigyar.hu/)