A sör imádata már az ókori Róma óta mélyen gyökeredzik a szívekben, s évszázadról-évszázadra jelen volt a történelemben. Hódítók szomjazták habjait és királyok fogyasztották gyémántkupából, mára pedig a péntek és szombat esték járulékos tartozéka. A jó kedv fokozásáért felelős nedű, azonban a gasztronómiában is verhetetlen.
A malátából készült, komlóval ízesített alkoholos ital először Angliában bukkant fel, mint konyhai alapanyag. A népszerű pubokban a sör nem csak a csapból folyt, hála a kreatív szakácsoknak, akik jobbnál-jobb ételeket kreáltak a nedű felhasználásával. A sörkultúra másik fővárosában Belgiumban is meghonosodott a sörös ételek készítése, ami szépen lassan átterjed a többi Európa ország konyhájára is, így nem meglepő, hogy kis hazánkban is gyakran készítenek a mai napig sörből ételeket.
Sörben az egészség!
S miért éri meg sörrel gazdagítani az ízvilágot? Mert a sör:
- antioxidánsban gazdag, így féken tartja a szervezetet károsító hatásokat
- vízhajtó és vesekő képződést megelőző hatású
- csökkenti az LDL, azaz rossz koleszterin szintjét
- vitamintartalma sem elenyésző: B1-, B2-, B3-, B6-, B9-, H- vitamin található benne
- ásványi anyagokból sincs benne hiány (Cu, Fe, Zn, Ph, Mg)tartalmaz;
- stimulálja az immunrendszert, és az idegrendszert is nyugtatja!
Persze a mennyiség a titok nyitja!