Jump to content

Okrából készült egytálétel

2015. 05. 03. 09:00

Okra? Ha teheti próbálja ki, nem csak a szervezetét örvendezteti meg vele, hanem az ízlelőbimbóit is.

Hozzávalók:

  • 75 dkg okra
  • olaj
  • 2 fej vöröshagyma
    ½ kg paradicsom
  • tk. ecet
  • só, bors,cukor -ízlés szerint
  • ½ tk liszt
  • 1 paprika (TV/Kaliforniai)
  • ¼ citrom

Elkészítése: Fontos,hogy mindig fiatal, friss zöldséget válasszunk!

Szár levágása után, az okrát forrázzuk le ecetes vízzel, majd csöpögtessük le és süssük meg olajon.

Tegyük hozzá az apróra vágott paprikát. Egy másik edényben pároljuk meg a hagymát, öntsük fel vízzel és keverjük hozzá az okrához. Pirítsuk meg a paradicsomokat és hagyjuk főni őket a saját olajos levükben. Majd szűrjük le és ezt is öntsük az okrás keverékhez. Sózzuk,borsozzuk, majd ízlés szerint ízesítsük cukorral és citrommal.

Elkészítés után , azonnal tálalandó.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása: http://www.bbcgoodfood.com/)