Fogyasztása különösen ajánlott az alábbi problémák esetén:
- magas vérnyomástól szenvedőknek
- gyógyír lehet, ekcémára, ízületi problémára
- kiváló méregtelenítő
- csökkenti az agy-érelmeszedés kialakulását, megóv a nap káros hatásaitól, hűsíti a bőrt napozás után
- serkenti a vérkeringést
- C-vitaminban és E-vitaminban gazdag, energiaforrás
- csökkenti a kötőszöveti gyulladások kialakulásának esélyét
- a benne található vegyületek fiatalító hatással bírnak
Néhány érdekesség:
- Az epret kezdetben gyógynövényként használták, a 14. századtól fogyasztják a mai formájába
- A gyümölcs 90%-a víz.
- Egy szem eper több C-vitamint tartalmaz,mint a citrom vagy a narancs.
- Cukor nélkül fogyasztva kiváló szomjoltó.
- Pépesített formában tökéletes természetes fogfehérítő.
- Az eperlevél megfelelő gyűjtés, tisztítás és szárítást követően vízhajtó,gyógyteaként fogyasztható.
Ha megjönne a kedve egy kis epres finomsághoz, tartosn velem holnap is, amikor egy különleges receptet olvashat!
(A kép forrása: http://www.anitalakber.hu/))