Jump to content

Minden, amit az eperről tudni kell

2015. 05. 12. 12:30

Elérkezett a májusi eperszezon! Sokak kedvence az ízletes és színpompás eper, azon túl,hogy ínycsiklandó csemege, nagyon egészséges is. Ismerje meg az eper új arcát!

Fogyasztása különösen ajánlott az alábbi problémák esetén:

  • magas vérnyomástól szenvedőknek
  • gyógyír lehet, ekcémára, ízületi problémára
  • kiváló méregtelenítő
  • csökkenti az agy-érelmeszedés kialakulását, megóv a nap káros hatásaitól, hűsíti a bőrt napozás után
  • serkenti a vérkeringést
  • C-vitaminban és E-vitaminban gazdag, energiaforrás
  • csökkenti a kötőszöveti gyulladások kialakulásának esélyét
  • a benne található vegyületek fiatalító hatással bírnak

Néhány érdekesség:

  • Az epret kezdetben gyógynövényként használták, a 14. századtól fogyasztják a mai formájába
  • A gyümölcs 90%-a víz.
  • Egy szem eper több C-vitamint tartalmaz,mint a citrom vagy a narancs.
  • Cukor nélkül fogyasztva kiváló szomjoltó.
  • Pépesített formában tökéletes természetes fogfehérítő.
  • Az eperlevél megfelelő gyűjtés, tisztítás és szárítást követően vízhajtó,gyógyteaként fogyasztható.

Ha megjönne a kedve egy kis epres finomsághoz, tartosn velem holnap is, amikor egy különleges receptet olvashat!


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása: http://www.anitalakber.hu/))