Hozzávalók (4 személyre):
- 1 cs. rukkola salátaű
- 40dkg eper
- 50dkg sajt (fajtája ízlés szerint tetszőlegesen választható)
- 0.5dl olivaolaj
Balzsamkrémhez:
- 1ek. barna cukor
- 2dl vörös szőlőlé
- 1,5dl balzsamecet
- 1 mk. étkezési keményítő
Elkészítése:
A krémhez a cukrot karamellizáljuk,majd miután elkészült félrehúzzuk és 1 percig állni hagyjuk.
Felöntjük szőlőlével lassan melegítjük,ameddig a karamell feloldódik.
Hozzáadjuk a balzsamecetet és 15 percig forraljuk. A keményítőt egy ek. vízzel elkeverjük és hozzáöntjük a keverékhez. Ha kihűlt tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
Az epret és a salátát megmossuk, lecsepegtetjük és feldaraboljuk.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása: http://cdn-media-2.lifehack.org/)