Jump to content

Sült sajt borsos eperrel

2015. 05. 14. 12:30

Az ezerarcú eperről számos érdekességet olvashatott az előző cikkben, most pedig egy különleges, epres finomság receptjét ismerheti meg!

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 cs. rukkola salátaű
  • 40dkg eper
  • 50dkg sajt (fajtája ízlés szerint tetszőlegesen választható)
  • 0.5dl olivaolaj

Balzsamkrémhez:

  • 1ek. barna cukor
  • 2dl vörös szőlőlé
  • 1,5dl balzsamecet
  • 1 mk. étkezési keményítő

Elkészítése:

A krémhez a cukrot karamellizáljuk,majd miután elkészült félrehúzzuk és 1 percig állni hagyjuk.

Felöntjük szőlőlével lassan melegítjük,ameddig a karamell feloldódik.

Hozzáadjuk a balzsamecetet és 15 percig forraljuk. A keményítőt egy ek. vízzel elkeverjük és hozzáöntjük a keverékhez. Ha kihűlt tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.

Az epret és a salátát megmossuk, lecsepegtetjük és feldaraboljuk.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása: http://cdn-media-2.lifehack.org/)