Jump to content

Svéd sárgaborsóleves

2015. 06. 01. 12:30

Ha a szokásos húsleves, paradicsomleves, bableves trió helyett valami újat is kipróbálna, itt a lehetőség!

Hozzávalók / 3 adag

  • 1 ek olívaolaj, 25 dkg szárított, sárga felesborsó, 2 közepes db vöröshagyma, 2 közepes db sárgarépa, 1 l forró víz, 1 db leveskocka (csirke vagy zöldség), bors ízlés szerint, só ízlés szerint

Elkészítés

A sárgaborsót egy éjszakára vagy egy napra beáztatjuk. Másnap leszűrjük, és friss vízben kb. 45 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, és félretesszük.

Egy nagyobb edényben felmelegítjük az olajat. Közben apróra vágjuk a hagymát, majd az olajra tesszük. Fedővel lefedve pároljuk.

Meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk a sárgarépát, és a hagymára tesszük. Annyi forró vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje. 4-5 evőkanál hideg sárgaborsót és 1-2 evőkanál vizet összeturmixolunk -ez fogja sűríteni a levest-.

Ha a sárgarépa megpuhult - kb. 10-15 perc - hozzáadjuk a főtt és pürésített sárgaborsót. Rámorzsoljuk a leveskockát, beleszórjuk a borsot, és felöntjük vízzel. Felforraljuk, és kész!

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép&Recept: www.nosalty.hu/recept/sved-sargaborsoleves)