Hozzávalók:
12 darabhoz, 25 dkg zabliszt, 2 tojás, 2,5 dl buborékos víz, 2,5 dl tej, só, kevés olaj a sütéshez, 1 csomag vaníliás, főzni való pudingpor, 5 dl kókusztej, Ízlés szerint édesítő, 50 dkg magozott meggy, 5 evőkanál barna cukor, 4 dl vörösbor, 2,5 dl balzsamecet
Elkészítése:
A lisztet simára keverjük a többi hozzávalóval és fél órát pihentetjük. Ismét megkeverjük, ha túl sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígítsuk. A szokásos módon palacsintákat sütünk belőle.
A pudingport simára keverjük fél dl kókusztejjel. A többit felforraljuk, majd hozzáöntjük a keveréket. Mérsékeljük alatta a lángot, állandóan keverve besűrítjük és ízlés szerint édesítjük.
A barna cukrot egy tapadásmentes edényben karamellizáljuk, felöntjük a borral és a balzsamecettel. A felére beforraljuk, hozzáadjuk a meggyet, majd még 5-6 percig főzzük.
Tálalás előtt a palacsintákat megtöltjük a kókuszos krémmel, oldalaikat behajtjuk, a meggyszósszal leöntve tálaljuk.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A recept & kép forrása: http://www.recepttar.hu/)