Jump to content

Kókuszkrémes zabpalacsinta meggyszósszal

2015. 06. 08. 12:30

A nagy nyári hőségben nincs is jobb egy kis frissítő desszertnél. Finom, és kalóraszegény, és viszonylag hamar kész van!

Hozzávalók:

12 darabhoz, 25 dkg zabliszt, 2 tojás, 2,5 dl buborékos víz, 2,5 dl tej, só, kevés olaj a sütéshez, 1 csomag vaníliás, főzni való pudingpor, 5 dl kókusztej, Ízlés szerint édesítő, 50 dkg magozott meggy, 5 evőkanál barna cukor, 4 dl vörösbor, 2,5 dl balzsamecet

Elkészítése:

A lisztet simára keverjük a többi hozzávalóval és fél órát pihentetjük. Ismét megkeverjük, ha túl sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígítsuk. A szokásos módon palacsintákat sütünk belőle.

A pudingport simára keverjük fél dl kókusztejjel. A többit felforraljuk, majd hozzáöntjük a keveréket. Mérsékeljük alatta a lángot, állandóan keverve besűrítjük és ízlés szerint édesítjük.

A barna cukrot egy tapadásmentes edényben karamellizáljuk, felöntjük a borral és a balzsamecettel. A felére beforraljuk, hozzáadjuk a meggyet, majd még 5-6 percig főzzük.

Tálalás előtt a palacsintákat megtöltjük a kókuszos krémmel, oldalaikat behajtjuk, a meggyszósszal leöntve tálaljuk.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A recept & kép forrása: http://www.recepttar.hu/)