Jump to content

Bundás paradicsom

2015. 06. 13. 12:30

Ha ízletes, és nem mindennapi fogással lepnéd meg magad, vagy szeretteidet, akkor a bundában sült paradicsom a kiváló választás.

Hozzávalók:

  • 1 kg közepes nagyságú, hibátlan és keményparadicsom
  • 3 db tojás
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 1-2 dl világos pilseni típusú sör
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A paradicsomokat ujjnyi vastag karikákra vágunk, sózzuk. A tojásokat felverjük, sózzuk, belekeverjük a lisztet, és a sörrel sűrű sörtésztát készítünk. A paradicsomszeleteket a sörtésztába mártjuk, és forró olajban hirtelen átsütjük őket.

Halak, húsok mellé köretként vagy akár önálló nyári vacsoraként is tálalhatjuk.

Megjegyzés:

Ha a megsütött paradicsomszeleteket egy tepsibe rendezzük egymás mellé, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, pár perc alatt a sütőben rápirítjuk a sajtot, tovább fokozhatjuk az ízhatást.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A recept forrása: http://www.mindmegette.hu/bundaban-sult-paradicsom.recept kép forrása: http://i2.wp.com/)