Hozzávalók:
- 1 kg közepes nagyságú, hibátlan és keményparadicsom
- 3 db tojás
- 3-4 evőkanál liszt
- 1-2 dl világos pilseni típusú sör
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A paradicsomokat ujjnyi vastag karikákra vágunk, sózzuk. A tojásokat felverjük, sózzuk, belekeverjük a lisztet, és a sörrel sűrű sörtésztát készítünk. A paradicsomszeleteket a sörtésztába mártjuk, és forró olajban hirtelen átsütjük őket.
Halak, húsok mellé köretként vagy akár önálló nyári vacsoraként is tálalhatjuk.
Megjegyzés:
Ha a megsütött paradicsomszeleteket egy tepsibe rendezzük egymás mellé, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, pár perc alatt a sütőben rápirítjuk a sajtot, tovább fokozhatjuk az ízhatást.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A recept forrása: http://www.mindmegette.hu/bundaban-sult-paradicsom.recept kép forrása: http://i2.wp.com/)