Az elkésztésen nem igényel többet húsz percnél, mégis hosszas élvezetben lesz részünk az elfogyasztás során.
A churros bevonathoz
110 g kristálycukor, 1.5 teáskanál fahéj (őrölt)
A churros tésztához
1.5 teáskanál kristálycukor, 250 ml víz, 0.5 teáskanál só
2 evőkanál étolaj, 150 g búzaliszt (BL55)
A csokoládé szószhoz
100 g csokoládé - ét (45-59%-os, reszelt), 125 ml tejszín (30-32%-os)
A sütéshez
Étolaj
A bevonathoz szükséges kristálycukrot keverjük össze az őrölt fahéjjal, majd tegyük félre.
Egy kis lábasban Tegyük fel főni a vizet, cukrot, sót és az étolajat. Miután felforrt, húzzuk le a tűzhelyről és keverjük hozzá a lisztet, míg a tészta labdává áll össze.
Széles lábasban forrósítsunk étolajat 180 C-ra. Csillagcsöves nyomózsákból nyomjunk minimum 10 cm hosszú csíkokat a forró olajba, majd ollóval vágjuk el a végét. Addig süssük, míg aranybarna lesz.
Mártogassuk bátran vaníliába, csokiszószba, nutellába, bármibe, ami jólesik.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A recept forrása: http://aprosef.hu/churros_recept; Kép forrása: http://barrabase.com.br/)