Jump to content

Grillen készített zöldséges húsgolyó

2015. 06. 28. 16:00

Lassan visszatér a jó idő és újra kezdetét vehetik a sütögetős hétvégék. Addig is nem árt betárazni jobbnál jobb receptekből.

Hozzávalók:

50 dkg darált sertéslapocka, 2 tojás, 2 közepes nagyságú krumpli, 1 közepes sárgarépa, 1 kisebb karalábé, 1 ujjnyi vastag darabka zeller, snidling vagy zöldhagymaszár, 2 gerezd fokhagyma, goji bogyó (elhagyható), só, bors, zsemlemorzsa, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál víz, 1 evőkanál olaj + a sütéshez

Elkészítés:

Tálba tesszük a darált húst, majd hozzáadjuk a feltört és kissé felvert tojásokat, a sajtreszelőn lereszelt zöldségféléket, az aprított fokhagymát, snidlinget. Sózzuk, borsozzuk, és laza keverő mozdulatokkal a masszát fellazítjuk. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, a szódabikarbónát és 2-3 evőkanál zsemlemorzsát, folytatjuk a laza keverést mindaddig, amíg érezhetően laza és lágy masszát nem kapunk. Formálható legyen, ha szükséges, zsemlemorzsát adhatunk még hozzá.

Szórjuk rá a piros színű goji bogyót, a masszából formáljunk 5-6 cm-es hengereket, és felforrósított grillen vagy serpenyőben, kevés olajon süssük ki a húst minden oldalán.

Köretként adhatunk hozzá sült burgonyát, de gyöngyhagymával, darált paprikával, édes chiliszósszal is finom.

Megjegyzés:

Szárított goji bogyó bio boltokban, nagyobb áruházakban vásárolható, de kertünkben is nevelhetünk fácskát, amiről augusztustól-októberig szüretelhetjük a bogyókat.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép&Recept: mindmegette.hu/zoldseges-husgolyo-grillezve.recept/truthaboutabs.com/)