Jump to content

Nádcukor, az egészséges cukor

2015. 07. 03. 16:00

Az egészséges életmód szerves részét képezi a nádcukor, hiszen nem tartalmas mesterséges adalékanyagokat, és megőrzi értékes tápanyagait, gazdag nyomelemekben és ásványi anyagokban.

A nádcukor elsősorban természetes aromája, és mesterségesanyag-mentessége miatt kedvelt. A bio és egészséges életmódot követő étrendek alap hozzávalója. Elkészítése is egészség centrikus módon történik. A megtisztított cukornádat kipréselik, és a kapott léből gőzzel készítenek granulátumot. Mivel nem finomítják, említésre méltó mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat, valamint a cukornádból származó ásványi anyagokat.

Nem mindegy milyen cukrot viszünk be a szervezetbe, hiszen számos tanulmány és orvosi szakvélemény ismertette a tényt, miszerint a finomított cukor és kristálycukor maga a fehér halál.

A nádcukrot nem szabad összekeverni a barna cukorral, ami hasonló kinézete miatt sokakat megtéveszt. Elsősorban ízükről lehet megismerni őket. A nádcukornak édes, karamellás íze van.

Sokféle változat készül belőle a porcukortól a kockacukorig igen széles a repertoár, így igényeinknek megfelelően vásárolhatunk belőle.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: uclweb.co.za Forrás: biokalauz.hu/antalvali.com)