A nádcukor elsősorban természetes aromája, és mesterségesanyag-mentessége miatt kedvelt. A bio és egészséges életmódot követő étrendek alap hozzávalója. Elkészítése is egészség centrikus módon történik. A megtisztított cukornádat kipréselik, és a kapott léből gőzzel készítenek granulátumot. Mivel nem finomítják, említésre méltó mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat, valamint a cukornádból származó ásványi anyagokat.
Nem mindegy milyen cukrot viszünk be a szervezetbe, hiszen számos tanulmány és orvosi szakvélemény ismertette a tényt, miszerint a finomított cukor és kristálycukor maga a fehér halál.
A nádcukrot nem szabad összekeverni a barna cukorral, ami hasonló kinézete miatt sokakat megtéveszt. Elsősorban ízükről lehet megismerni őket. A nádcukornak édes, karamellás íze van.
Sokféle változat készül belőle a porcukortól a kockacukorig igen széles a repertoár, így igényeinknek megfelelően vásárolhatunk belőle.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: uclweb.co.za Forrás: biokalauz.hu/antalvali.com)