A szervezet energiaszükséglete a forró napok során 15%-kal csökken. Gyakori, hogy az ember egyszerűen nem kíván semmit, csak kötelezően letudja az evést. De nem mindegy ilyenkor sem, hogy mit és milyen adagban fogyasztunk!
Kalória- és zsiradékdús, fűszeres ételek fokozzák a verejtékmirigyek működését, nagyon megterhelik a gyomrot –amire még kihat az átlagosnál magasabb hő is – emésztési panaszokat, és ezáltal rossz közérzetet okoznak. Fontos, hogy inkább a szervezet számára könnyebben, gyorsabban lebontható ételeket helyezzük előtérbe.
Az étkezés kisebb adagokban, többször történjen, és lehetőleg ne ragaszkodjunk a vasárnapi húsleves-rántotthús párosításhoz. A forró levesek helyett érdemes gyümölcsleveseket, krémleveseket fogyasztani, mert ezeket a szervezet könnyebben le tudja bontani, így kevésbé terheli vele a gyomrot.
Ha tehetjük, fogyasszunk minél több zöldséges és gyümölcsöt, melyek pótolják az izzadás során elvesztett ásványi anyagokat.
A folyadékbevitelre is ügyelni kell. Lehetőleg kerüljük a szénsavas italokat, mert vízhajtó hatással rendelkeznek. Fogyasszunk gyümölcslevet, vagy buborékmentes ásványvizet, napi 2-3 literrel.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása: hdpictwall.com)