Jump to content

Kalória- és zsiradékdús ételek, kerüljetek!

2015. 07. 04. 16:00

Az elkövetkezendő napokban kerülje el a zsíros, fűszeres ételeket, ha jót akar tenni gyomrának, és nem akarja végigszenvedni a 30°C fokkal megáldott napokat. Tehát nem biztos, hogy az olajban tocsogó strandos lángos a legjobb választás, bármennyire is hívogató a finom falat.

A szervezet energiaszükséglete a forró napok során 15%-kal csökken. Gyakori, hogy az ember egyszerűen nem kíván semmit, csak kötelezően letudja az evést. De nem mindegy ilyenkor sem, hogy mit és milyen adagban fogyasztunk!

Kalória- és zsiradékdús, fűszeres ételek fokozzák a verejtékmirigyek működését, nagyon megterhelik a gyomrot –amire még kihat az átlagosnál magasabb hő is – emésztési panaszokat, és ezáltal rossz közérzetet okoznak. Fontos, hogy inkább a szervezet számára könnyebben, gyorsabban lebontható ételeket helyezzük előtérbe.

Az étkezés kisebb adagokban, többször történjen, és lehetőleg ne ragaszkodjunk a vasárnapi húsleves-rántotthús párosításhoz. A forró levesek helyett érdemes gyümölcsleveseket, krémleveseket fogyasztani, mert ezeket a szervezet könnyebben le tudja bontani, így kevésbé terheli vele a gyomrot.

Ha tehetjük, fogyasszunk minél több zöldséges és gyümölcsöt, melyek pótolják az izzadás során elvesztett ásványi anyagokat.

A folyadékbevitelre is ügyelni kell. Lehetőleg kerüljük a szénsavas italokat, mert vízhajtó hatással rendelkeznek. Fogyasszunk gyümölcslevet, vagy buborékmentes ásványvizet, napi 2-3 literrel.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása: hdpictwall.com)