Jump to content

Barackos bódulat sangriával fűszerezve

2015. 07. 05. 12:30

Könnyed nyáresti ital, a nyár gyümölcseivel, és egy csipetnyi alkohollal. Garantáltan finomabb, mint egy cider.

A nagy melegben csínján kell bánni az szeszfogyasztással, de azért az esi, teraszon, kertben, erkélyen ücsörgős beszélgetések elmaradhatatlan kelléke egy jófajta házi koktél, vagy finom ital, sőt! Ha az ember le akarja nyűgözni kertipariján vendégeit, bedobhatja a saját készítésű barackos sangriát, ami biztos, hogy osztatlan sikert arat majd. Ez a spanyol bólé a lehető legideálisabb ital ebben a rekkenő kánikulában. Hideg, gyümölcsös, frissít és bódít… Kell ennél több?

Hozzávalók:

A sziruphoz:
10 dkg barnacukor, 1 dl narancslikőr, 3-4 rúd fahéj

Valamint:
1 üveg vörösbor, 1 narancs, 1 lime, 1 citrom, 50 dkg őszibarack, 5 dl jéghideg szóda, 2 marék jégkocka

Elkészítés: A cukrot tűz felett felolvasztjuk a narancslikőrben, hozzáadjuk a fahéjat, lehúzzuk a tűzről, kihűtjük. Hozzáadjuk a vörösbort, és jól lehűtjük. A citrusféléket felszeleteljük, a barackot cikkekre vágjuk, a borhoz adjuk. Hozzátesszük a jeget, valamint a szódát, és azonnal tálaljuk.

Tipp: Ha a jégkockatartóba 1-1 szem cseresznyét, málnát teszünk, köré vizet öntünk, és így fagyasztjuk le, még mutatósabb lesz a hűs ital!

Fontos, hogy mindig használjunk jó minőségű alapanyagot, főleg a bornál fontos: így elkerülhetjük a másnapi kínos fejfájás egy részét.

(Kép: noshonit.amazonaws.com Forrás: biokalauz.hu/ mindmegette.hu)