A krémlevesek kiváló folyadékpótlók a nagy melegben, és amellett, hogy a szervezet hidratálásáról gondoskodnak, a kiizzadt ásványi anyagokat és vitaminokat is pótolják.
Hozzávalók
- 1 kg friss őszibarack, 3 dl víz, 1 citrom, chili pehely, kevés nyírfacukor, csipet só, 10 dkg feta, 1 csokor menta, pár szem pisztácia, csipet kurkuma.
Elkészítése:
A barackot megmossuk, meghámozzuk és feldaraboljuk. A felét feltesszük főni a vízzel együtt. A barack édességétől függően szórunk bele nyírfacukrot és belefacsarjuk egy citrom levét. Ízlés szerint szórunk bele chili pelyhet és egy csipet sót. 15-20 percig főzzük. Ha a barack elveszítené szép élénk színét, csipet kurkumával rásegíthetünk, hogy a leves szép színe megmaradjon.
Ha a barack megpuhult, kihűtjük szobahőmérsékletűre, majd hozzáadjuk a gyümölcs másik felét is és összeturmixoljuk. Hűtőben teljesen kihűtjük.
Aprított pisztáciával, morzsolt fetával vagy kecskesajttal, friss mentával és kockára vágott, friss őszibarackkal tálaljuk.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: timeinc.net/ Forrás: biokalauz.hu/izeselet.hu)