Ha a képen látható formátumot szeretnénk megcsinálni, nincs szükségünk semmi egyébre, mint:
- Igény szerinti táblás csokira (ét, tej, fehércsoki)
- Kik Kat-re
- Gumicukorra és M&M-sre
- Figyelő szemekre
Az elkészítés roppant egyszerű:
Vágjuk apróra a csokit, és olvasszuk fel. Vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, a felolvasztáshoz csak a vízgőzre van szükségünk. Forraljuk fel a vizet, és vegyük takarékra a tüzet, ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, és szórjuk bele a csokoládét. Folyamatosan kevergetve olvasszuk fel a csokoládét, majd tegyük félre hűlni – olvasható a profi olvasztási tanács a nosalty.hu-n.
A folytatásban a folyékony csokit öntsük alacsony sütőformába, szórjuk rá a kiválasztott édességeket, és tegyük a hűtőbe 3-4 órára, míg jól megszilárdul.
A végeredmény elég pofás, garantáltan lenyűgöz mindenkit!
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: lolabel.com)