Jump to content

Sütés nélküli bounty szelet

2015. 07. 19. 12:30

Kánikula, távoli cukrászda, és csitíthatatlan édesség hiány? Itt a megoldás!

A sütés nélkül elkészíthető sütemények mindig egyszerűbb, praktikusabb és gyorsabb megoldást kínálnak az érdességre éhező gyomor elhallgattatására. Az alábbi kókuszos finomság alacsony alapanyag költséggel, hamar elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj, 3 dl tej, 20 dkg ét- vagy tejcsokoládé, 8 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 evőkanál búzadara, 10 dkg kókuszreszelék (+ 1-2 dkg a díszítéshez), 2 teáskanál olaj

Elkészítés:

A tejet felfőzzük a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Miután elolvad a vaj, hozzáadjuk a búzadarát, és kb. 2 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett. A darát nem főzzük meg teljesen, csak félig, majd levesszük a tűzről, és belekeverjük a kókuszreszeléket is.

Ha langyosra hűlt, akkor egy kb. 30x15 cm-es őzgerinc formát kibélelünk fóliával, és beleegyengetjük a kókuszos masszát egy kanál segítségével, ha kell, ujjunkkal nyomkodjuk bele, majd hagyjuk kihűlni.

10 dkg csokoládét gőz felett felolvasztunk, elkeverünk benne 1 teáskanál olajat, és a kihűlt kókuszos masszára simítjuk, majd betesszük a hűtőbe dermedni (kb. 15-20 percig).

Ezután kivesszük a hűtőből, tálcára helyezzük úgy, hogy a csokis rész kerüljön alulra - levesszük róla a fóliát. A másik 10 dkg csokoládét szintén felolvasztjuk a gőz felett. Hozzáadunk 1 teáskanál olajat, és a kókuszos massza tetejére simítjuk (tehát alul és felül is csokoládéréteg lesz).

Ismét a hűtőbe tesszük, majd 1-2 óra után tetszőleges méretűre szeletelve kínáljuk, díszítésként megszórjuk kókuszreszelékkel.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: myhealthydesserts.com Forrás: mindmegette.hu)