Az egészséges táplálkozást pártoló étteremben minden fogás elkészítése sütés-főzés, párolás nélkül történik, az íz elérése érdekében különleges egészség megőrző technikákat alkalmaznak. „Nálunk minden ételkülönlegesség, a palacsintától kezdve a fasírton át a spagettiig kizárólag friss zöldségekből, gyümölcsökből és magvakból készül. A székelykáposzta tejfölje napraforgómagból, vízből, fűszerekből áll, a palacsinta tésztája kizárólag aszalt gyümölcsöket tartalmaz. A fasírtok hús, liszt, tojás és rákkeltő sült olaj helyett zöldségekből és magokból aszalással készülnek. Ízre, érzésre hasonlót kapsz, és még változatosabb, finomabb, a legegészségesebb formában. Az általunk használt speciális konyhai eljárások után az étel hasonlítani fog az általad megszokott formához, ízhez, de tápanyagtartalma 100%-os marad.” - olvasható az étterem facebook oldalán.
A mottó miszerint „Az vagy, amit megeszel” ez esetben is értelmet nyer, ugyanis az étterem csak és kifejezetten egészséges és természetes eredetű alapanyagokat használ, hogy az étel megőrizze vitamin-és ásványi anyag tartalmát, így növelve a szervezetbe jutó hasznos tápanyagokat, melyeket így könnyebben felszívódnak és gyorsabban energetizálnak.
Az árak (a vegán, és egészséges ételekkel szembeni közhiedelemmel ellentétben) átlagosak, egy főétel 1200 ft körül mozog. A kapott adag megfelelő, laktató. Az étterem a vegán, vega, egészséges étkezést preferáló célközönségen kívül bárkinek ajánlott, aki gasztronómiailag nyitott egy két új falatra. Az étterem gondolt az ételintoleranciában szenvedőkre is, így glutén-, és laktózmentes ételeket is kínálnak.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép&Forrás: biokalauz,hu/azeletettermefb)